Vlaseničke osnovke nastavile tradiciju – furiozno do titule najboljih košarkašica Republike Srpske

14.05.2024 Piše: urednik
Foto: OŠ Vuk Karadžić Vlasenica

Šampionski pehar Malih olimpijskih igara Republike Srpske, petu godinu zaredom, u Vlasenicu su ponijele košarkašice Osnovne škole „Vuk Karadžić“. Osim zlatnih odličja, mlade Vlaseničanke su osvojile sve što se moglo – pehar za najkorisniju igračicu je, treći put u nizu,podigla Milica Mazić, kapiten „Vukove“ ekipe, dok je Andrea Sokić pehar dobila kao najbolji strijelac turnira koji je okupio šest najboljih ekipa iz Republike Srpske.

„Po tradiciji, naše košarkašice su na terenu blistale, uzele pobjednički pehar i još jednom pokazale da se najbolja ženska košarka igra u Vlasenici. Inače, prvi put su Male olimpijske igre održane po konceptu onog što im stoji u imenu – olimpijske igre. U sedam dana, u Banjoj Luci su održana Republička takmičenja iz svih sportova koje organizuje Ministarstvo za omladinu, kulturu i sport“, s ponosom priča Dalibor Vidović, trener vlaseničkih osnovki.

Foto: OŠ Vuk Karadžić Vlasenica

Do titule najboljih Vlaseničanke su stigle u finalu pregazivši ekipu banjalučke OŠ „Branko Radičević“, rezultatom 32:8.

„Na Republičkom takmičenju učestvuje šest najboljih ekipa, predstavnika šest regija Srpske, raspoređenih u dvije grupe. Pobjeda naših djevojaka nijednog trenutka, ni u jednom susretu, nije došla u pitanje, tako da su potpuno zasluženo još jednom na tronu. Na putu do finala djevojke su savladale ekipe iz Čelinca i Istočnog Novog Sarajeva, a i u samom finalu su bile dominantne, što pokazuje i rezultat“, kaže Vidović, koji je i v.d. direktora vlaseničke osnovne škole.

„Veliko je zadovoljstvo raditi sa ovim fantastičnim djevojkama koje su, pored toga što su izuzetno uspješne sportistkinje, sve odlične, primjerne učenice, koje se ističu i svojom izuzetnom kulturom i vaspitanjem“, zaključio je trener vlaseničkih zlatnih djevojaka.

Ekipu koja je u Vlasenicu još jednom donijela za zlatna odličja čine: Milica Mazić, Andrea Sokić, Dunja Šarac, Marija Mazić, Stanojka Vuković, Nela Stanišić, Arina Erkić, Vesna Drakulić, Milica Nikolić, Stefanela Kurtuma, Sara Vuković i Teodora Danilović.