Vremenska prognoza za 17. i 18. januar

17.01.2023 Piše: urednik
Srebrenica

Prenosimo podatke dobijene iz Civilne zaštite opštine Srebrenica.

SLUŽBA CIVILNE ZAŠTITE OPŠTINE SREBRENICA OBAVJEŠTAVA STANOVNIŠTVO NA PODRUČJU OPŠTINE SREBRENICA DA JE REPUBLIČKI HIDROMETEOROLOŠKI ZAVOD REPUBLIKE SRPSKE DANA 17.01.2023.GODINE IZDAO METEOROLOŠKI BILTEN ZA VREMENSKI PERIOD OD 17.01.2023.GODINE (UTORAK) DO 18.01.2023.GODINE (SRIJEDA).

U SKLADU SA METEOROLOŠKIM BILTENOM IZDATIM OD STRANE REPUBLIČKOG HIDROMETEOROLOŠKOG ZAVODA REPUBLIKE SRPSKE OD 17.01.2023.GODINE ZA VREMENSKI PERIOD OD 17.01.2023.GODINE (UTORAK) DO 18.01.2023.GODINE (SRIJEDA), OČEKUJU NAS SLJEDEĆE VREMENSKE PRILIKE:

UTORAK:17.01.2023.GODINE:

SREDINOM DANA SLABA DO UMJERENA KIŠA SE ODRAŽAVA NA JUGU, DOK ĆE U OSTALIM PREDJELIMA BITI PRETEŽNO SUHO I TOPLO VRIJEME, NA SJEVERU UZ SUNČANE PERIODE. POSLIJEPODNE PADAVINE JAČAJU NA JUGU GDJE ĆE BITI I PLJUSKOVA SA GRMLJAVINOM UZ OBILNE PADAVINE. KIŠA ĆE SE ŠIRITI OD JUGA PREMA VEĆINI PREDJELA. JAČA KIŠA ĆE PADATI U SARAJEVSKO-ROMANIJSKOJ REGIJI I NA JUGOZAPADU, A NAJMANJE PADAVINA SE OČEKUJE NA KRAJNJEM SJEVERU I SJEVEROISTOKU. JAČE PADAVINE ĆE SE NASTAVITI I U NOĆI NA 18.01.2023.GODINE (SRIJEDA). VJETAR NA SJEVERU I SJEVEROISTOKU SLAB DO UMJEREN, U OSTALIM PREDJELIMA JAK DO OLUJNI, U VIŠIM PREDJELIMA I U HERCEGOVINI JUŽNI VJETAR UZ NAJJAČE UDARE. MAKSIMALNA TEMPERATURA VAZDUHA OD 7°C NA JUGOZAPADU DO 14°C NA SJEVEROISTOKU. U VIŠIM PREDJELIMA I NA ZAPADU OD 4°C.

 

SRIJEDA:18.01.2023.GODINE:

UJUTRO OBLAČNO SA KIŠOM. NA JUGU I JUGOISTOKU JAČE PADAVINE, U OSTALIM PREDJELIMA SLABIJA KIŠA. TOKOM DANA NA SJEVERU I SJEVEROISTOKU SUHO VRIJEME UZ SUNČANE PERIODE, U OSTALIM PREDJELIMA POVREMENA KIŠA. POSLIJEPODNE I UVEČE PADAVINE PONOVO JAČAJU U HERCEGOVINI I SARAJEVSKO-ROMANIJSKOJ REGIJI, A UVEČE I U NOĆI NA 19.01.2023.GODINE (ČETVRTAK) JAČIH PADAVINA ĆE BITI I PONEGDJE NA SJEVERU. U PRVOM DIJELU DANA VJETAR UMJEREN DO JAK, U HERCEGOVINI UZ NAJJAČE UDARE JUŽNI I JUGOZAPADNI. NA KRAJNJEM SJEVERU I SJEVEROISTOKU VJETAR UMJEREN DO POJAČAN. MINIMALNA TEMPERATURA VAZDUHA KRETAT ĆE SE OD 5°C DO 11°C, U VIŠIM PREDJELIMA OD 1°C. MAKSIMALNA TEMPERATURA VAZDUHA OD 8°C NA JUGOZAPADU DO 15°C NA ISTOKU, U VIŠIM PREDJELIMA NA ZAPADU OD 4°C.

U SKLADU SA METEOROLOŠKIM BILTENOM IZDATIM OD STRANE REPUBLIČKOG HIDROMETEOROLOŠKOG ZAVODA REPUBLIKE SRPSKE DANA 17.01.2023.GODINE ZA VREMENSKI PERIOD OD 17.01.2023.GODINE (UTORAK) DO 18.01.2023.GODINE (SRIJEDA), OBAVJEŠTAVAMO STANOVNIŠTVO SA PODRUČJA OPŠTINE SREBRENICA DA SVOJE SVAKODNEVNE AKTIVNOSTI PRILAGODI NAJAVLJENIM VREMENSKIM PRILIKAMA. TAKOĐER, OBAVJEŠTAVAMO STANOVNIŠTVO I PRAVNA LICA SA PODRUČJA OPŠTINE SREBRENICA U BLIZINI RIJEKE DRINE, LOKALNIH VODOTOKA KRIŽEVICE, JADRA, BLJEČEVSKE, SAŠKE, POTOČARSKE RIJEKE I OSTALIH MANJIH VODOTOKA NA PODRUČJU NAŠE LOKALNE ZAJEDNICE KOJI SU BUJIČNOG KARAKTERA, DA BLAGOVREMENO SKLONI I ZAŠTITI MATERIJALNA DOBRA KAKO ISTA NEBI BILA ZAPLAVLJENA. PORED NAVEDENOG, OBAVJEŠTAVAMO STANOVNIŠTVO (POGOVOTO STANOVNIŠTVO U BRDSKO-PLANINSKIM DIJELOVIMA OPŠTINE) I PRAVNA LICA SA PODRUČJA OPŠTINE SREBRENICA DA BLAGOVREMENO ZAŠTITE MATERIJALNA DOBRA KAKO ISTA NEBI BILA OŠTEĆENA USLJED NAJAVLJENIH JAKIH DO OLUJNIH UDARA VJETRA

 

S POŠTOVANJEM.

 

                                                                     Obrađivač: Hasudin Mustafić,Viši .str.saradnik za poslove civilne zaštite

                                                                                                     Načelnika odjeljenja

                                                                                                     ________________

                                                                                                        Adem Mehmedović