Završen turnir prvenstva Bosne i Hercegovine, Bratunac četvrti, Centar ORT šampion

05.06.2022 Piše: urednik
ЖОК Братунац

Bratunac je ovog vikenda bio domaćin finalnog turnira Bosne i Hercegovine u odbojci za pionirke. U konkurenciji po dva najbolja tima iz Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine prvo mjesto osvojio je sarajevski Centar ORT, do srebra je došla ekipa Ljubinje-Bankom, a bronzu su uzele odbojkašice ŽOK Smeč Lukavac.

Ljubinje

Bratunačke pionirke, šampionke Republike Srpske, ostale su juče bez povrijeđenog startnog primača Sanje Živanović, pa su izgubile dva neizvjesna meča - protiv Centra ORT i Smeča  (oba puta sa 3:2). Do ovog takmičenja tim Nenada Petrovića je u sezoni izgubio samo jedan od 20 mečeva. U finalu je viđen interesantan duel Ljubinja, koje je juče bilo bolje od tima iz Lukavca, i sada već šampinoki iz Sarajeva. Na kraju je bilo 3:1, uz velika uzbuđenja u četvrtom setu.

Centar ORT

Najbolja igračica turnira je Lajla Glamoč iz pobjedničke ekipe, a ovaj sastav ima i najboljeg primača servisa (Esma Smajić).Korektor Bratunca Sofija Maksimović je bila najbolja u svojoj konkurenciji, najbolji tehničar i libero dolaze iz Ljubinja (Jovana Gordić i Ivana Bogdanović) dok je Merjema Kišić, iz Smeča, proglašena za najboljeg srednjeg blokera. Nagrade od 50 KM za sve ove kategorije obezbijedile su firme iz Bratunca (kafe barovi: Kuba, Frends, Del Mar, Gradska kafana, Hogar, Flamingo, Kosta).

Ovim turnirom je Bratunac završio klupsku sezonu, najbolju u istoriji, sa 2 zlatne i jednom srebrnom medaljom u mlađim uzrastima i plasmanom seniorki u prvoligaško takmičenje Republike Srpske. 

Piše: M.V.