ŽOK Bratunac očekuju veliki izazovi do kraja mjeseca

13.05.2021 Piše: urednik

Poslije dvomjesečne pauze odbojkašice ŽOK Bratunac nastaviće takmičenja. Seniorke očekuju dva završna kola regularnog dijela sezone i skoro izvjestan baraž za popunu Prve lige Republike Srpske, iz koga će dva od tri tima izboriti promociju u viši rang. Kadetkinje očekuje finalni turnir prvenstva Republike Srpske, a pionirke su u borbi za isti. Seniorska selekcija u nedjelju od 15 časova ugostiće Ukrinu iz Prnjavora, a pionirke dan ranije gostuju Voleru u Palama. Tim povodom razgovarali smo sa odbojkašicama Sanjom Tanasijević i Renatom Stjepanović, kao i sa Radovanom Petkovićem, trenerom seniorske i kadetske ekipe. Kako su nam rekli, očekuju da  minimum dvije selekcije ostvare veliki rezultat, a od načelnika Opštine Bratunac su dobili podršku za organizaciju baraža i finalnih turnira.

Očekuju nas mečevi sa Prnjavorom i Modričom. Trema postoji, jer smo blizu istorijskog rezultata, ali čekamo utakmice sa nestrpljenjem. Zadovoljna sam dosadašnjim dijelom sezone, ali ova završnica sezone je kruna svega - rekla je kapiten seniorskog tima, Sanja Tanasijević.

Trenirale smo i u periodu kada nismo igrale, ali nije to bio potreban intenzitet. Ja igram i za kadetsku ekipu. Očekujemo dobre rezultate. Mislim da je za nas mali problem što se igra bez publike, jer smo uvijek imale dobru podršku. Ipak, mogli ste da nas pratite na lajv prenosima putem fejsbuk stranice ŽOK Bratunac i poruke podrške su nam bile veoma značajne - dodala je Renata Stjepanović.

Klub je iz godine u godinu napredovao oslanjajući se isključivo na snage iz pomladinskog pogona.

Do kraja mjeseca nas očekuje završnica takmičenja u tri kategorije. Seniorska ekipa je skoro sigurno u baražu, koji će biti održan 29. i 30. maja. Kandidovaćemo se za organizaciju baraža, a vjerovatno i finalnih turnira za mlađe uzraste. Imamo podršku načelnika Srđana Rankića za to. U baražu bismo trebali da igramo sa timom iz Banja Luke i Veležom iz Nevesinja. Neke procjene govore da smo tu negdje sa timom iz najvećeg grada Republike Srpske, a da smo malo kvalitetniji od Veleža. Ipak, oni su veoma kvalitetan tim. Mislim da nismo imali adekvatne protivnike ove sezone, uz dužno poštovanje svima, ali se nadamo da će Prnjavor za vikend da nam omogući pravi takmičarski meč, kao neku vrstu pripreme za ono što nas očekuje. Bilo je teško trenirati u prethodnom periodu, a onda u sred sedmice shvatite da nećete igrati za vikend. Od kadetkinja i pionirki očekujemo isto dobre rezultate i vjerujemo da ćemo najmanje u dvije od tri kategorije ostvariti velike rezultate - zaključio je Radovan Petković, trener ŽOK Bratunac.

ŽOK Bratunac je malo kalkulisao sa sastavom juniorskog tima, jer je bila procjena da će teško da se igra na 4 fronta, što je i očigledno.

Piše: M.V.