'Žuta dama' je matirana: Premijera filma dr Nade Vasić u Bratuncu

12.11.2017 Piše: urednik

Dr Nada VasicPred prepunom salom Doma kulture u Bratuncu, premijerno je prikazan film "Kako smo matirali 'žutu damu'" naše sugrađanke dr Nade Vasić.

Film koji govori o požrtvovanosti medicinskog osoblja u liječenju djece oboljele od tuberkuloze u Institutu za TBC u Beogradu već je prikazan u Institutu, a nakon Bratunca biće prikazan u utorak na drugom programu Radio-televizije Srbije.

"Bratunac sam odabrala jer sam ja iz Bratunca. Znate, mi u medicini kažemo da se osoba sastoji od genotipa i fenotipa: genotip je ono što naslijedimo od roditelja, a fenotip je ono što naslijedimo od okoline. Ja sam 20 godina provela ovdje i emocija Bratunca je u filmu", rekla je za UPSMedia dr Nada Vasić.

"U filmu se može vidjeti emotivan pristup medicinskog osoblja pacijentima, nešto što se mnogo rijetko danas može pronaći, a to je nešto što se ne smije zaboraviti. A moj prijedlog biće da Dom zdravlja u Bratuncu dobije ime najboljeg doktora sa ovih prostora doktora Zlatana Katića", dodala je dr Vasić.

Veliki broj Bratunčana došao je da podrži dr Nadu Vasić.

"Veoma mi se dopao film, dosta emotivan, u jednom momentu sam i zaplakala", izjavila je nakon filma BorkaKako smo matirali zutu damu Ilić.

"Mnogo emotivno, mnogo dobro, šta više da kažem, i sami ste vidjeli da smo u jednom dijelu filma svi bili sa suzama u očima. Kamo sreće da je ovakvih doktora više", rekao je Milomir Radić, jedan od posjetilaca.

U drugom dijelu večeri, poznati glumac Tihomir Stanić govorio je dijelove romana "Na Drini ćuprija" našeg nobelovca Ive Andrića.

"Ja sam obećao još davno dr Nadi Vasić da ću govoriti dijelove romana 'Na Drini ćuprija' na premijeri njenog filma. Nada je triput samo mojoj majci život spasila, da ne govorim dalje, jedan je od najboljih ljekara koje ja poznajem i ovo je samo moj mali doprinos svemu onome što ona radi", izjavio je Tihomir Stanić.

O svemu ovome ekskluzivno sutra, na talasima 103,5 MHz Omladinskog studija za Srebrenicu i Bratunac, govoriće dr Nada Vasić, koju ćemo ugostiti u našoj emisiji "Tema dana" od 11 sati.