Zvornik: Kampanja "Lako je brzinu smanjiti"

08.07.2024 Piše: urednik

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

 

Спроведена кампања „Лако је брзину смањити“

 

Полицијски службеници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Зворник су са Ауто-мото друштвом „Семафор“ из Зворника, спровели превентивну кампању „Лако је брзину смањити“ коју реализује Ауто-мото савез у сарадњи са Министарством саобраћаја и веза, Министарством унутрашњих послова Републике Српске и Агенцијом за безбједност саобраћаја РС у периоду од 01. јула до 31. августа.

Циљ кампање је повећање нивоа безбједности саобраћаја на путевима кроз подизање свијести возача о значају поштовања ограничења брзине кретања возила. С тим у вези, полицијски службеници су на магистралном путу Зворник – Тузла у мјесту Глумина, град Зворник, вршили контролу брзине кретања возила и заустављали возила независно од тога да ли је прекорачена дозвољена брзина кретања. Током ове активности свим контролисаним возачима се дијелио промотивни материјал са називом кампање „Лако је брзину смањити“, те мириси у црвеној боји за оне који су возили изнад ограничења, а зелени за оне возаче који су поштовали ограничење брзине.

Према статистичим показатељима на подручју Полицијске управе Зворник у првој половини ове године, као најчешћи узрок настанка саобраћајних незгода евидентирана је брзина кретања возила и то у 55 случајева, што је за 17,9% мање у односу на исти перод прошле године.

Узимајући у обзир да је током љетне сезоне повећана фреквенција саобраћаја на путевима, те је самим тим потребна и додатна опрезност, Полицијска управа Зворник апелује на возаче да се придржавају саобраћајних прописа и поштују ограничење брзине како би своју безбједност и безбједност других учесника у саобраћају подигли на већи ниво.

ПОРТПАРОЛ

Јелена Ивановић